Home » Columns » Nepnieuws van Hanina Ajarai

Nepnieuws van Hanina Ajarai

Hanina AjaraiHanina Ajarai verzint haar eigen waarheid

Jij vuile rotmoslim! Hoe durf je mij de les te lezen over wat in míjn land wel of niet normaal is! Trek eerst die hoofddoek eens van je harses! Een kopvod, dat is pas abnormaal in Nederland.

Nee… deze woorden zijn niet gezegd door racistische Nederlanders maar een bedacht verhaaltje dat de stukjesschrijfster Hanina Ajarai uit haar dikke duim gezogen heeft. Een gefantaseerd erg giftig en racistisch verhaal dat op 28 januari 2017 in het Algemeen Dagblad stond.

Dit soort onzinverhaaltjes zorgen er voor dat mensen die het lezen of horen denken dat wat er staat echt gebeurd is. Ze zorgen ervoor dat mensen boze gedachten en gevoelens krijgen en dat alleen maar om iets wat verzonnen is.

Nepnieuws (of fakenews) bestaat er in veel verschillende vormen en eigenlijk kun je zeggen dat het niets anders dan leugens zijn, ook al worden er heel andere namen of gedachten aan gegeven. Het vervelende aan dit soort Nepnieuws is dat niet het ‘nieuws’, maar de reactie van mensen op dat soort gemene sprookjes zo gevaarlijk is. Mensen gaan anders denken en doen.

Controleer eerst en reageer niet direct als je iets hoort, ziet of leest. Je weet nooit of je weer voor de gek gehouden wordt door iemand die Nepnieuws vertelt. Kijk ook goed wat het bij je zelf in je hoofd en hart doet als je dit soort vervelende berichten hoort, ziet of leest. Het doet namelijk iets met je en DAT is de bedoeling!