Home » Geschied-en-is » Oma Tretyakova vermoord in Oekraïne

Oma Tretyakova vermoord in Oekraïne

Tretyakova 1. jpg

Op dinsdagmiddag, 31 januari 2017, om half 1 ’s middags stierf oma Lyudmila Tretyakova. Oma Tretyakova lag in haar huis aan de Nedelina straat 45 in Donetsk – in het Oosten van Oekraïne – op bed om even uit te rusten toen een granaat van het leger van Oekraïne insloeg. Ze werd getroffen door de regen van granaatsplinters die de granaat veroorzaakte.

Deze granaat werd afgeschoten door soldaten van het leger van Oekraïne, het land waar Petro Poroshenko president is die door de Nederlandse regering van premier Mark Rutte (!!) gesteund wordt. Oma Lyudmila Tretyakova was geen soldaat, ze lag op haar bed en werd vermoord door het geweld van wapens.

Oorlog is moord, de ene groep mensen maakt de andere groep mensen dood, oma Tretyakova was een oma van 70 jaar, misschien net zo oud als je eigen oma, zij is een van de vele slachtoffers.

Er zullen nog heel veel oma’s dood gemaakt worden als regeringen niet stoppen met liegen en bedriegen, want de mensen zelf, de inwoners van dorpen en steden, de oma’s en opa’s, de vaders of moeders, die beginnen geen oorlogen.

Tretyakova 2

De Stichting Spoetnik uit Vlaardingen zamelt behalve hulpgoederen voor mensen in (West) Oekraïne ook geld in voor wapentuig, dat kan vast niet de bedoeling zijn. Mensen moeten mensen helpen als er ergens strijd is, maar niet om mee te helpen om elkaar dood te maken.

Op een hulpavond van de Stichting Spoetnik op 17 juni 2016 werd geld opgehaald om nachtkijkers te kopen voor de soldaten van Oekraïne, spullen die gebruikt worden in het gevecht om de mensen, zoals de oma’s en opa’s, aan de andere kant van de grens te vermoorden.