Home » Columns » Stichting Spoetnik, hulp aan oorlog?!

Stichting Spoetnik, hulp aan oorlog?!

Spoetnik 1

De Stichting Spoetnik uit Vlaardingen zamelt niet alleen hulpgoederen in voor mensen die het moeilijk hebben in (West) Oekraïne maar ook geld voor wapentuig. Dit is helemaal fout, dit heeft niks te maken met ‘humanitaire hulp’, hulp die altijd gegeven mag worden aan mensen in nood.

Dat het niet helemaal goed lijkt te zitten met de stichting van Beja Kluiters is dat er een opsporingsbevel tegen haar en de stichting is uitgevaardigd in de Russische Krim omdat ze beschuldigd is van belastingonderduikring en doorverkopen van opgehaalde medische hulpgoederen.

Op een hulpavond van de stichting op 17 juni 2016 werd onder andere geld opgehaald voor nachtkijkers voor de soldaten, hulpmiddelen die gebruikt worden in het gevecht om de tegenstanders te vermoorden. Oorlog is misleiding en bedrog, kijk hoe makkelijk je voor de gek gehouden kan worden!

Op de website van de Stichting (http://www.spoetnik.nl/) staat de afbeelding die hier ook geplaatst is te zien met de tekst:

“Het werd een interessante avond. Het zou tot 22.00 uur duren, maar de bezoekers wilden veel vragen en bespreken. Het liep daardoor tot circa middernacht. Veel verhalen gehoord over hoe het was op Maidan en aan het front in Oekraïne. De opbrengst van de avond bedroeg €235,-, dit zal worden besteed aan nachtkijkers voor de soldaten. We waren met 14 geïnteresseerde toeschouwers. Klein maar fijn.”