Home » Ambassadeurs » Vrijwilliger (m/v) Pers & Publiciteit

Vrijwilliger (m/v) Pers & Publiciteit

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Deze eeuwenoude idealistische spreuk werd in de zeventiende eeuw door graveur Nicolaes Berau verbeeld in een pakkende gravure. De boodschap is simpel en eenvoudig, ze leggen de verantwoordelijkheid bij ons, de mens zelf. ‘Verbeter de wereld’.. misschien een ‘klusje’ voor jou?

advertentie-vredesonderwijs

Ben jij die gemotiveerde, communicatief vaardige, internet-kundige, vrij-denkende vrijwilliger (m/v) die zijn/haar bijdrage wil leveren op het gebied van Pers & Publiciteit? dan ben je meer dan van harte welkom.

Wat wordt er van je verwacht en wat kun je verwachten?

Geen vaste betaalde baan, geen auto, mooi kantoor, snelle laptop of geen smartfoon van de zaak, geen dertiende maand of vakantiegeld, niets van dat alles. Helaas…, daar heeft de Stichting (nu tenminste niet) geen middelen voor.

Was dat niet wat je wel zocht (wat – zeker gezien de tijd van tegenwoordig van hoge werkeloosheid – heel begrijpelijk is) dan hoef je niet verder te lezen.

Uiteraard mag je verder lezen om te ontdekken wat er achter deze vrijwilligersvacature schuil gaat, graag zelfs, misschien dat je er achter komt dat het wel iets voor jou is of voor iemand uit je vriendenkring kan zijn.

De wereld verbeteren, ook was het maar een klein beetje, daar moet je wel een beetje idealistisch voor ingesteld zijn. Naïef misschien ook wel, hoopvol en denken dat je iets ten goede kunt en mag bewerkstelligen, er vertrouwen in hebben dat jouw bijdrage iets betekent en de moed niet verliezen ook al lijkt de wereld in oorlog, onbegrip en razernij soms onder te gaan.

Dat is iets wat aan de basis ligt van Stichting Vredesonderwijs Nederland en wat ikzelf – Bert van Vondel, gastdocent – persoonlijk al vele jaren probeer uit te dragen. Op een iets andere manier en aanpak probeer ik mijn steentje bij te dragen, niet vanuit een lesboek of een lesmethode maar eerder als een conferencier die zijn jonge of oudere toehoorders en toeschouwers met een kist vol authentieke toeters en bellen probeert mee te nemen in het verhaal van de oorlog en ze zo ZELF aan het denken te zetten ipv na-te-denken.

Voor mij is elke oorlog een misdaad tegen de menselijkheid, een verwerkelijking van gruwelijke verschrikkingen en ellende waarin mensen zowel daders als slachtoffers zijn.

Oorlog is een verhaal van vernietiging waarvoor geen mens gevrijwaard is, net zo min er sprake is of kan zijn van absolutisme. Daderschap en/of slachtofferprofiel op basis van raciale kenmerken, religie, of levensovertuiging is onbestaanbaar. De waanzin die oorlog genoemd wordt diskwalificeert niets of niemand, vernietigt en sluit geen levend wezen uit.

Vredesonderwijs is ook meer dan het jaarlijks in herinnering brengen van een periode die bekend staat als Tweede Wereldoorlog en deze in gedachten te laten her- of doorleven op basis van exclusief dader en/of slachtofferschap. ‘DE oorlog’ is niet beperkt tot WOII, miljoenen mensen hebben hun leven verloren in mensenslachtingen voordien en natijd.

Als wij mensen niet aflatend en blijvend onze blik verruimen en met open vizier elke vorm van oorlog onderzoeken, blijven zoeken naar mogelijkheden om deze te bestrijden zullen miljoenen mensen in de toekomst het slachtoffer hiervan worden. In de geschiedschrijving is absolute waarheid een absolute onmogelijkheid en on-gelijk aan werkelijkheid die slechts en enkel het geheel kan zijn van alle waarheden en onwaarheden tezamen. Zelf denken in plaats van na-volgen is en blijft de onveranderde kern van mijn verhalende betoog.

Wat kan JIJ daarin voor waardevols betekenen?

JIJ zorgt o.a. voor het opzetten en onderhouden van de mediacontacten, naar de schrijvende, de sprekende media, analoog en digitaal, jij bent het eerste aanspreekpunt voor scholen en stichtingen, jij ondersteunt in wezen met jouw inzet en bijdrage het werk van de Stichting Vredesonderwijs Nederland en dat in de breedste zin van het woord.

Nogal een mond vol en zeker een hoop werk…

Heb jij je door de bovenstaande berg informatie heen gelezen en denk je.. mmhh, misschien wel iets voor mij? Echt een uitdaging!
Neem dan (vrijblijvend) contact op, stuur een mailtje naar info@vredesonderwijsnederland.nl of bel 0615 287 0567.. dat is nog sneller ook.

Misschien tot ziens en mogelijk welkom..